Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Wednesday, June 26, 2013

kuat menangis

assalam..

anak dara saya sorang tu makin membesar dengan sehat.berat badan pun maintain dan makin bertambah..mak die ni kan penimbang yang jitu.mana tak nya asyik nak berdukung je.macam penat sangat berjalan lagaknya si atirah tu..dengan papa tak nak,,mak die yang slim melim ni jugak yang kena dukung si temban tu.hahha..

mungkin sebab anak baru sorang kan.terlebih manja kot.entah la..huhu.dia kalau mood tak ok dan time tu ape yang dia nak tak dapat kemain kuat die nangis.huhuuh.nangis beria ria plak tu.bukan sikit2 ok..haha.air mata berjurai meriah,,

contoh 1)
bangun pagi lebih kurang jam 6.15pg nampak mak takde atas katil. terus nagis sambil turun dari katil dan ke bilik air..hadoi la..terus ketuk2 bilik air dengan kuat supaya mak dia keluar..adoi la anak..nak mandi pun tak senang..nak plak klu kena mandi "lama"  kan.hahhahha.serius tak best. selalunya tangisan yang tragis tu akan mengejutkan papanya dan tangkas papa bangun dan selamatkan atirah dari terus menangis..tapi atirah tak berenti pun,makin nagis dan meronta2 untuk dilepaskan sampai la mak dia datang..haa.bertuah anak dara seorang tu,huhu..selalunya saya kasi susu dan dia tido balik,,sempat la mak die bersiap g kerja,..

aah, atirah masih menyusu badan!

nak wean off tp mak die malas nk buat susu,tunggu pregnant kali ke 2 baru nk stop.ahahhahha..(tak kesah ape anggapan korang)hahha

kalau mood die baik semua nya boleh dibawa berunding..rajin berckap..rajin bergelak riang..rajin semuanya..haha.klu mood tak betul asyek nak menagis je,so better keep her in good mood..


ok.setakat ni dulu...anak dara tu sudah 25 bulan tau :)

Tuesday, June 25, 2013

Update: Busy dengan Fissticker_senarai harga akan diupdate

as-salam..


sory kerana tak sempat update koleksi tempahan customer.sangat busy dengan rutin harian.huhu..

saya sedang kemas kini senarai harga.saya nk buat semula carta harga sticker berdasarkan warna dan saiz agar mudah dilihat oleh semua pelanggan. jangan risau belum ada perubahan harga,,hehhe (risau ye???).selagi supplier menten harga, saya pun menten harga :)
sekarang masih belum siap edit lagi draft senarai harga tu..nanti saya update k...


p/s: sticker baru untuk saiz 4.5cmx2.5cm transparent will be available at fissticker.. but untuk gold masih tiada stok.huhu..
nanti saya update lagi bila senang ye....Jangan lupa like page sticker saya untuk lebih pantas update ye :)

cari ye


FISSTICKER

tq to all customer..love u all always :)

Alhamdullillah rezeki bersama..dan tq to hubby yang menerima segala kekurangan saya dan memahami sepenuhnya part time bisness saya..love u always..

Friday, June 21, 2013

update: tempahan sticker sentiasa dibuka :)

as-salam..

lama tak bercerita mengenai tempahan sticker saya kan.alhamdulillah rezeki keluarga kecik kami.dapat la tampung mana yang tak tertampung kan.hehe.rezeki...alhamdulillah

saya buat sticker yang simple2 je,printing pun hitam je..ada rezeki ingat nk buat printing warna2 untuk goodies bag.tapi si suami tak kasi.katanya nanti penat.dia tak suka saya penat!ok fine..buat je la yang simple mimple ni..

kebanyakan tempahan adalah daripada peniaga peniaga yang baru nak memulakan perniagaan.alhamdulillah rezeki masing2 kan..dorang banyak jualan, saya pun dapat hasil jualan jugak..kira tolong masing2 punya poket.haha...

okes la mari lihat gambar..mengenai design, if korang ada jenis tulisan atau design yang korang da ada just email je saya...if takde, saya akan buat ikut kepada cantik mata saya sahaja.hehe.kebanyakkan customer sangat mudah.ehe.dorang serahkan pada saya utk create buat mereka.



p/s: terpaksa published dulu,..gambar slow sangat nak upload.malam nnti saya upload gambar ye
nak mudah wassap je k.saya kasi contoh
jika berminat wassap saya ye 0136323715
email: norhafiszah@gmail.com

Friday, June 7, 2013

19 May 2013~Atirah genap 2 tahun

as-salam

entry tertangguh begitu lama...

hari ni sudah 6 jun..atirah sudah lebih 2 tahun..

sebenarnya sangat sangat busy minggu tersebut.mari kita lihat kronology ringkas;-

13-14 May 2013

saya ada training di Akademi Maybank di Bangi..

Malam tu kami dapat panggilan dari rumah mertua, kakak ipar saya sudah nazak. kakak sulung suami. lepas tu kami terus bergegas pulang. lagi 5 minit je nak masuk rumah, abg kepada suami telefon kasi tau kakak ipar saya sudah meninggal dunia...sedih..

kami berkampung di Palong sampai hari Rabu.. Khamis saya masuk kerja macam biasa..

17-19 may 2013

khamis malam terpaksa berkemas untuk ke team building. Jumaat pagi pukul 10pagi kami da bertolak ke Penang. Team Building utk LIFE OPERATION, ETIQA. kami semua menginap di Park Royal Hotel.Atirah stay ngn papa dan pakmat di KL.

19 May 2013.
Saya sampai dari Penang lepas magrib. hubbby request nak celeb jugak simple2 malam tu.tak sempat mandi pun,tukar baju dan mandikan atirah, kami terus ke Aeon Maluri.kami celebrate Ringkas ringkas je birthday atirah di secret recepi...beli 2 potong kek je..













24 may 2013
wesak day.plan nk g zoo negara weekend tu.tapi Atirah demam..huhu..lama.sampai hari Selasa Atirah demam.huhu.demam beralih tahun kot..









30 may 2013
saya pulak kena sakit mata..huhu



31 May- 3 Jun
kami balik kampung.adik saya kahwin..

time ni je la saya sempat belikan atirah kek dan siapkan goodies pack untuks sepupu sepupu atirah...

pic banyak paklong snap.tp tak sempat nak amek dari memory card paklong.so ini je yg ada..utk yg merindui atirah

perkembangan atirah 2 tahun:-

-sudah rajin bercakap..boleh mengira..alhamdulillah...
-masih peminum susu ibu tegar,mama mencari alternatif utk wean off..tp masih tak praktiskan..huhu
-makin manja
entah la nak cerita apa lagi..

pasal adik, papa cakap tunggu sikit masa lagi :)






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;