Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Sunday, March 31, 2013

sticker kalis air dan murah

as-salam

selain cerita tentang anak, saya nak cerita tentang bisnes kecil kecilan yang sedang saya buat sekarang iaitu sticker/label

saya ada menerima tempahan sticker yang kalis air..ini bukan kertas ye,.dia macam plastik. so memang kalis air. printing black n white je.dan printing nya jugak kalis air :)

sebelum kita tunjuk hasil sticker yang kosong, meh kita tengok  sticker kartun yang comel comel..sesuai untuk labelkan barangan  anak kita seperti toys, botol susu atau apa sahaja yang kita mahu, hatta nak labelkan setiap pensel warna anak pun takpe.hehehe.

kami ada sticker kartun Upin dan Ipin, Princess barbie dan mix boy. buat masa sekarang hanya ini je yang ada. meh tengok gambar..MINIMUM ORDER UNTUK STICKER CARTOON ADALAH 50PCS





saiz: 3cm x 1.3cm
pilihan: barbie princess, upin dan ipin , boys
harga: rm 8 utk 50pcs


saiz: 4.6cm x 1.8cm
pilihan: barbie princess, upin dan ipin,
harga: rm 10 utk 50 pcs

selain dari sticker kartun, kami banyak ada yang kosong punya..sesuai untuk perniagaan kecil kecilan dan apa sahaja,

paling hangat dan banyak permintaaan adalah size 2.2cm x 0.9cm. ini saiz paling kecik yang kami ada. hanya rm5 utk 100pcs..


        

  

  
saiz: 2.2 cm x 0.9cm
warna: transparent, pink rainbow, white, laser chrome dan 4 warna
harga: rm5 untuk 100pcs



  

   
saiz: 3cm x 1cm
warna: gold, silver dan laser
harga: rm10 untuk 100pcs


   
saiz: 3cm x 1.5cm
warna: laser chrome dan tranparent
harga: rm 12 untuk 100pcs






saiz : 3cm x 2cm
warna: putih
harga: rm 13 untuk 100pcs





 

  
saiz : 4.7 cm x 1.5cm
warna: silver, gold dan putih
harga: rm 15 untuk 100 pcs



(AKAN DIUPLOAD SOON!)
saiz: bulat diameter 3cm
warna: pink rainbow
harga: rm 18 untuk 100pcs




  
  

saiz : 4.5 cm x 2.5cm
warna: gold dan laser chrome
harga: rm18 untuk 100pcs

(AKAN DIUPLOAD SOON!)
saiz: 5cm x 3 cm
warna: pink rainbow
harga: rm 19 untuk 100 pcs



  
saiz : 7.5cm x 2.5cm
warna: silver
harga: rm22 untuk 100keping


      
 saiz: 9cm x 4 cm
warna:pink rainbow
harga rm 26 untuk 100pcs


(WILL UPDATE SOON)
saiz: 8.5cm x 6.5 cm
warna: putih
harga: rm 28 untuk 100pcs


  
  

saiz: 9cm x 5 cm
 warna: silver
harga: rm 30 untuk 100pcs


saya buat delivery setiap ISNIN, SELASA, RABU DAN KHAMIS SHJ
COD: AREA BANDAR SRI PERMAISURI,CHERAS,KL
pos express: rm 3


setiap tempahan melebihi 1000 pcs akan ada FREE POSTAGE dan Diskaun istimewa..

boleh request letak ikon ikon yang korang suka..saya cuba cari.

hubungi saya ye.saya suka diemel atau whatsapp je. 

0136323715

mohon tak kol saya waktu opis hour 8.45-5.45.sms/whatsapp or email akan dilayan secepatnya




Friday, March 29, 2013

atirah very the gurlssss one!

as-salam

cerita tentang anak dara saya sorang tu.kalau korang tengok dia apa first impression korang kt dia???

nampak bdn chubby dan boyish kan..korang rasa dia ni lasak dan aktif tak???


sebenarnya atirah tak la lasak mana. very the polite one.ini pandangan mata mama la.sangat pemalu..if die jumpa orang baru, (ketika bersama mama) dia senyap je. atirah memang rasanya tak talkative sangat selain berada di rumah. di luar atirah macam pendiam je.. manja manja gitu..cakap pun slow je..aritu balik kg nak usik atuk die pun main cuit cuit sambil cakap "atuk" "atuk" nada yang slow je. so moment tu kelihatan sangat la suweet.maybe mood manja kelihatan kat situ.

lagi satu, tak boleh tetiba je nak cakap kuat kuat or dia terkejut.sure nk nagis. sebabnya maybe dia rasa orang marah dia..hehe..

gemar menolong mama di dapur.rumah kecik je kan.pusing pusing kat situ jugak.tp memang tak dinafikan bab ni, kalau malam time mama nk masak, even time tu dia tengah layan upin ipin kt hp, sanggup bawak hp g dapur dan temankan mama masak. tapi da sampai dapur tak main da hp.main apa sahaja yg boleh gapai..dan sekrang atirah da pandai masa nasi tau.hahah.tipu!..atirah just tolong masukkan 2 pot beras dalam periuk je.bab cuci beras dan masak itu kerja mama.tp atirah suka rutin dia tu.setiap malam insyallah itu dia akan buat kalau mama masuk dapur untuk masak..

bab cengeng kasi kt atirah la,,klu nangis sebab mama marah pn, semua dia akan cakap papa yang buat...hehe.tak pasal pasal...


ok la..kejap je update ni pun,,nnti sambung lg

Thursday, March 21, 2013

19/03: atirah 22 bulan

as-salam

nur adriana atirah binti syahnon sudah berusia 22 bulan.yakni 1 tahun 10 bulan..alhamdulillah dikurniakan kesempatan untuk menikmati keindahan bekerluaga dan nikmat seorang ibu.alhamdulillah..sekarang anak mama sorang tu makin besar. makin meninggi macam papa nya..atirah memang banyak ikut papa.sebab tu la sangat in love ngn mama,haha.tak boleh lekang.sampai risau mama dan papa if mama kena g outstation.huhu..

sekarang makin pandai meniru gelagat orang dewasa dan makin banyak vocab yang atirah bercakap.suka menyayi jugak..tak berhenti henti nyanyi.tp lagu ntah ape ape..mcm berqasidah plak.hehe..yang jelas dengar bila dia nyanyi lagu ABC je. a b c d e je dengar.yang lain humming je..hahah,,takpe lah anak,itu pun da cukup menghiburkan..

rambut atirah da dipotong oleh papanya..pendek.klu dulu bergulung gulung..pendek nampak boyish sikit. pernah ajar atirah cakap kt papa, "cian papa" sambil usap pipi papa..atau "eli eli" sambil cuit2 pipi papa..hanya pada papa je die pandai buat.kt mama tak pandai sebab takde orang ajar..sebabnye selalu mama ckp kt papa cmtu.itu je die ikut..hahah..itu cara dua beranak ni bermanja.hahaha


anak dara sorang ni suka dipakaikan losyen tau,hehe,.lepas tukar pampers atau lepas mandi memang wajib sapu losyen..lepas kaki kanan, kaki kiri, then tangan pulak..so gigirl kt situ kan :)

ok la..lagi 2 bulan besday atirah  yg ke 2 tahun.papa cakap tak nak buat birthday party tahun ni.just small celebration among family members..tengok lah macam mana..ikut pada rezeki atirah may nanti :)

ini pic terbaru atirah..kami g jusco maluri ahad lepas.sebenarnya kuar breakfast je..tp tiba2 nak beli buku jap,tu yang terus ke sana,atirah masih berbaju tidor :)







atirah belum nak dapat adik lagi..mama da teringin nk preggy lagi.tp lom  ada rezeki lagi.. tahniah buat Aleesya dan Adi Haikal  yang bakal dapat adik hujung tahun ni :)..so happy for both of you.tahniah mama Ilyani dan Asna :)

pray for us plak k :)

cari sticker untuk labelkan barang anak korang tak?or bisnes korang???
leh refer blog saya satu lg k.

http://fissticker.blogspot.com
email: norhafiszah@gmail.com
whatsapp:0136323715

Weekend Getaway 9/3: Kalumpang Resort

as-salam

akhirnya terpublish jugak!!!

Perancangan ke Kalumpang resort dirancang oleh grOup wassap hubby bersama rakan seopis..bila hubby ajak mandi manda ke tempat tu harus la tiada rejection kan.masa untuk bersantai bersama family..atirah pun memang suka sangat bermandi manda. kami tak pernah dengar pun Kalumpang Resort ni..Muiz yang suggest tempat ni.katanya di Hulu Selangor..picnic kami bertemakan potluck

seperti yang dijanjikan kami berkumpul di Menara Celcom jam 8 pagi.awal kan..tapi sabtu kan hari cuti.walaupun da cakap 8 pagi masih ada yang lambat termasuk kitorang.haha.si suami da bising bising suruh cepat...aha.ada je itu ini lom setel.atirah memang belum bangun lagi.kami angkut die dalam keadaan tidur lagi.atirah sorang je belum mandi.mama papa da siap mandi da..potluck ni, si suami kena bawak nasi je.hehe.simple kan.lepas subuh saya masak nasi.mcm kosong plak, so goreng nugget sikit.bajet nak goreng keropok jugak,tapi tak sempat da.hubby soh cepat.hahha..

sementara tunggu kawan kawan lain sampai sempat kami breakfast nasi lemak kt pulau depan celcom tu..bila semua da sampai kami terus je bergerak.sempoi dan cepat sebab 2 kereta je yang join.hehe..

untuk ke Kalumpang  Resort ni,kami ikut highway PLUS  menuju ke Utara. keluar Exit Tanjung Malim..then saya tak pandai nak cerita macam mana nak kesana.kami follow je sampai la ke tempat tu. dalam jam 10 pagi rasanya kami dah sampai.perjalanan memakan masa 45 minit.

kebetulan masa kami sampai tu, macam ada camping dari sekolah mana ntah..tp still tak crowded.just nice..sangat bersih,ye la kan berbayar..betul uols..berbayar.. untuk entry, rm10 perhead. kanak kanak atas 5 tahun berbayar. kanak kanak macam atirah free je..siap ada tag macam masuk Sunway lagoon.hahha..

masuk je apa lagi,snap pic... bentang tikar, tukar baju, then mandi..haha.atirah paling awal mandi.sejuk giler..then kami makan makan dulu lepas tu sambuung lagi mandi.papa dan mama atirah amek turn mandi..tapi lebihnya mama yang jaga atirah.atirah da keunguan mandi.sejuk sangat.itu pun tak nak naik..bila da naik tak turun da,sebab sejuk sgt.mama pun tak turun da..





kelebihan tempat ni, redup je..luas airnya..dan bilik persalinan yang luas dan bersih.ada air lagi.memang selesa la.tempat nak lepak makan makan pun bersih je..air nya dalam dan laju,sempoi lah...

selain dari air terjun ni, ada jugak kolam renang buatan untuk kanak kanak,tapi kami tak pergi pun.da cukup mandi kt air semula jadi tu.ehhe


selain dari tempat mandi ada banyak resort yang diorang buat.sesuai untuk bermalam dan lakukan pelbagai aktiviti,konsep mini zoo jugak..banyak binatang dalam ni,ada itik, angsa, ayam, arnab, iguana, monyet dan bermacam lagi.cukup untuk menghiburkan hati kanak kanak kecik seperti atirah,,


let enjoy pic :)

time ni baru je sampai,muka atirah yang baru bangun tido.takde mood.


tp kami orang paling awal mandi.atirah tak sabar..yang lain relax makan makan dulu.hehe.mama ngn atirah  makan sikit je, then g brendam dalam air yg super duper cool tu!


kami paling awal mandi kami paling awal sudah mandi.sejuk sangat.kecian kt atirah yg da keunguan tu,,so apa lg.siap mandi posing plak.dorang yg lain masih mandi manda..







ala..ini tak rotate,ada masa kang baru rotate k..


family potrait taken by hubby's fren,haha..

ini semua dari Hp saya je.banyak lagi gambar lain dekat hp kawan kawan hubby...sesapa yang teringin nk cari waterfall yang nyaman boleh la ke sini.hehhe :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;