Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Friday, December 28, 2012

crochet: baby booties dan earflap hat

as-salam

mari lihat stok tudung 3 layer chiffon ala Fareeda kt sini

antara projek crochet yang saya sempat siapkan dan pos kepada customer adalah booties baby dan earflap hat. ada beberapa tempahan saya belum siapkan sebab tengah nak siapkan cardigan untuk atirah..dateline untuk join CAL cardigan  yg dianjurkan oleh YLM adalah 4/1/13...tak lama je lagi..tp saya baru siap bahagian belakang,huhuuhuh..


okes. kali ni tempahan dari puan umi dan puan eida:). mari layan gambar...











tak sabar nak siapkan cardigan untuk atirah.first trial sebenarnya...hope sangat jadi!


Thursday, December 27, 2012

atirah si manja mama

as-salam

atirah 19 bulan..so far 19 bulan usianya. memang manja dengan mama..orang cakap anak perempuan manja dengan ayah..anak lelaki manja dengan mak..tapi itu semua subjektif. atirah manja dengan mama..ye la.mungkin sebab menyusu kan.so rapat la dengan mama

atau papa atirah garang kot. suara kuat. garang garang papa pun.xde la papa nk puk atirah ke ape kan.tangan mama dia lagi laju.hahhaa...tapi mama pandai amek hati atirah..so memang cair la hati atirah kan. kalau ngn papa, selalu je kena cakar.papa suka sangat cium/gigit atirah.atirah rimas kot.laju je tangan die nak cakar muka papa..selain dari cakar,atirah suka gigit papa dia.kalau mama kasi tangan pun tak gigit.papa tarik tangan mama soh atirah gigit pun atirah tak nak.hehehe...so baik kan ngn mama dia

kalau tak nampak mama, atirah baik ngn papa.kalau da nampak mama, mula la perangai dia.suka main2 ngn mama compare to papa.tp masa mama masak boleh je dia main2 ngn papa..hehe..atirah sekarang makin pandai tunjuk kasih sayang..suka peluk dan cium mama..hehe..nice budak kecik sorang ni..ngn papa, harus disuruh baru nak buat.kiki.jeles aje papanya

tapi papa ada trick nk tarik perhatian atirah..ajak tengok upin ipin je..konfem melentok la atirah sebelah papa dia tengok upin ipin..sekarang sudah agak pandai bercakap..nak pi pin..pi pin...selalu kalau malas nk layan dia, kitorang cakap je..'da abes'....so dia tak mintak lagi.

banyak lagi sebenarnya..tp itu je la dulu


hasil crochet yang boleh ditempah

as-salam


saya baru je kemas kinikan folder gambar crochet. yang lama lama dulu,yang terkini belum sempat nak update sangat..so kat sini saya kongsikan item crochet yang saya buat dan terima tempahan.

selalu saya mintak tempoh masa paling awal 2 minggu dan paling lambat sebulan.ikut pada kecepatan saya siapkan tempahan. dari awal lagi saya bagitau yang saya ni agak lembap siapkan crochet dek kerana kekangan masa, suka saya bila customer sabar menunggu..


harga crochet saya tak pasti adakah terlalu mahal atau sebaliknya. anda boleh email tanya harga.dan keputusan di tangan anda sama ada mahu teruskan tempahan atau tidak.saya terima dengan hati yang terbuka..

SAYA MENERIMA TEMPAHAN CROCHET UNTUK ITEM ITEM SEPERTI DI BAWAH.
ANDA BOLEH NYATAKAN PILIHAN DESIGN DAN WARNA..
MASA YANG YANG DIJANJIKAN ADALAH 1 BULAN.JIKA SIAP CEPAT, SAYA POS CEPAT

ANDA BOLEH REQUEST MAHU KAN ITEM CROCHET YANG TIDAK DIPAPARKAN DI SINI.IKUT KESESUAIAN SAYA LA YE.. BERMINAT BOLEH EMAIL SAYA YE

norhafiszah@gmail.com

crochet hat type A


crochet hat type B

crochet sunhat


 crochet headband type A

crochet headband type B


tissue box cover


tote bag




breaspump cover for medela swing



 breastpump cover for medela freestyle


bottle cover

crochet baby booties



P/S: ALL THOSE PHOTOS IS ORDERED BY OTHERS..NO READY STOCK.PLEASE GIVE ME UR COLOUR, I MAKE FOR U THE NEW HAT :)//ABOVE PICTURE IS ONLY THE EXAMPLE

please email or sms(whatssup pon ok)
norhafiszah@gmail.com
0136323715

Wednesday, December 26, 2012

Berjaya Hills( Bukit tinggi, Bentong, Pahang)-part 2: Colmar Tropical

as-salam

sebenar ni ini entry yang lama giler terperap dalam draft. buat yang bertanyakan tentang part 2: Bukit Tinggi, Pahang ni, ..ini entry untuk kamu ya..sebabnya lama sangat pending..bulan 6 yang lalu..sudah lebih 6 bulan lamanya pending bab ni..untuk kembalikan ingatan kisah part 1: Bukit tinggi ,Pahang ni, boleh baca kt link ni ye



cerita bersambung part 2.

Colmar Tropical ni merupakan lokasi yang diilhamkan dari Perkampungan pencil yang terletak di Perancis. binaan bangunan nya memang tepat bercirikan French Village.. kat Berjaya Hills  ni ada 2 hotel mewah...

1)Hotel Colmar Tropical,
2)The Chateau Spa & Organic Wellness Resort

saya belum berkesempatan nak check in kt sana lagi,sebab belum ada kepentingan.hehe..di Berjaya Hills ni sesuai untuk honeymoon je,sebab malam sure sunyi dan aman je..dah la sejuk kan...best lagi dapat bergambar cantik cantik..

sampai ke kt Colmar Tropical ni kami parking di basement hotel berkenaan. rata rata pelancong bertangkap gambar di sekeliling hotel Colmar Tropical ni..di Chateau Hotel tak boleh masuk dalamnya..so memang semua bertumpu di Colmar Tropical je la,.snap pics...

di Colmar Tropical ni ada beberapa cafe yang berkonsepkan french..kalau lapar dahaga boleh singgah minum.tp mahal la sikit.standard makan Starbuck la..malah kalau mahal tu nasib la kan.hehe.sebab dekorasi nya cantik dan nampak macam oversea gitu.ahhaha. memang takde foodcourt!jangan cari lah.
 

ada jugak game tembak,tikam2 segala kt hujungnya.boleh la setakat ni buang duit kan.hehe..

cantik pemandangan kt Colmar tropical ni..ada tasik yang dihiasi anga angsa yang comel je..macam garang juge..jambatan yang menarik perhatian ramai..dan bangunan yang sangat cantik..so tak rugi bergambar sakan..

 
okes lah..rasanya tak banyak nak bercerita sangat.sebab agak lupa juge.hehe..gambar ni  masa kami pergi tu atirah baru setahun.hehe.baru nak pandai jalan :)..sory la ye,gambar tak iku turutan


atirah yang baru pandai berjalan.bulat je kan pipi dia.

papa dan atirah berehat di tepi jambatan

mama dan atirah,, macam boboy da kan atirah ni

cantikkan pemandangan bukit bukau kt belakang tu

atirah yang bulat :)

bergambar bersama kereta kuda yang cantik

3 of us..

cantik pic ni :)

atirah da tukar baju,,suka tengok angsa tu


merenung masa depan,,hahha

3 of us..bergambar dekat pancuran air ditengah2 hotel
2 angsa yang gebu

adik adik iparku



cantikkan..


the Chateau resort

mamat

ramai bergambar dibawah jam ni tau

the chateau.cantik kan..very klasik

berjalan jalan snap gambar

entrace ColmarTropical


okes..da tak de hutang entry lagi kan..hehhe..selamat berjalan jalan kawan kawan...

ingat, dekat atau jauh, mahal atau murah percutian anda, Mind is always king..so positif la ye..tell your mind, this trips will be enjoyable and happy..so percutian korang akan jadi best:)


so have fun uols

Thursday, December 20, 2012

19/12/12: atirah genap 19 bulan

as-salam

lama tak bercerita tentang perkembangan terbaru anak dara saya yang seorang itu.alhamdulillah membesar dengan sihat dan pintar. cuma baru baru ni ada sedikit batuk berkahak.pity her..

atirah sudah berusia 19 bulan. yakni 1 tahun 7 bulan. perbesaran tubuh badannya sudah slow berbanding masa bayi dulu.now makin berat tapi tak nampak besar.hehee.macam tak berkembang pun.slim tapi tak melidi.hehe.

gigi sudah hampir penuh.manis senyuman beliau dengan gigi taring yang mulai tumbuh. so nice..rambut sudah makin panjang.tapi bergulung ke atas,hehe..mewarisi rambut ikal mamanya..kalau time mandi baru la nampak panjang.

iyelah..budak makin membesar. makin banyak akalnya.sudah pandai disuruh..sudah pandai menolong..sudah pandai merajuk. sudah pandai memilih makanan..mama dan papa terhibur dengan telatah beliau. membesar seadanya..

faveret atirah rasanya sama macam kanak kanak lain.iaitu UPIN &IPIN. memang terpaku melihat video tersebut. sebelum tidor selalu tengok.kalau berjalan ke mana mana pantang nampak iklan upin ipin.selalu atirah nk pegang.menunjukkan dia kenal upin ipin

atirah seperti bukanlah becok benar mulutnya. biasa biasa saja. rajin bercakap bila beliau merasakan ingin bercakap.selebihnya banyak berdiam..ikut sapa tu?mama ke papa ye..tempat kesukaan atirah adalah katil mama dan papa. suka betul beliau,...dan ci kecil ni suka berendam.suka mandi..walaupun dekat bilik air yg sempit tu, asalkan boleh berendam dalam baldi da cukup disukainya

okes. mari lihat foto terkini anak dara saya sorang ni..makin membesar..alhamdulillah..

everynite pillowtalk. tapi hanya beberapa kali snap pics. so ini pic kami yang serabai nak tido...


 


ini pulak aksi atirah bermain sorang sorang di malam hari.mama  papa layan tv ,atirah main la apa sahaja yang dia suka..medal tu paling beliau suka. tak tahu kenapa.hehe.maybe nak jadi atlit kot.wawawa..







selain bermain, atirah jugak peneman shopping mama paling best.haha.kalau ada papa, papa selalu soh pikir dulu nk beli ke apa.if berdua ngn atirah je, kalau mama tanya dia ok je sume..ahhahha.tp akhirnya tak membeli juga.ada papa terbeli pulak...hehe.konfuse di situ





sejak makan aiskrim baskin robbin haritu. now atirah da suka makan aiskrim.kebetulan dekat rumah ada stok aiskrim walls tu. boleh la menjadi makanan tambahan untuk atirah selain biskut2.suka je makan.tp jarang pernah habis..huhuhu..


ok. till then.. atirah nak masuk 2 years da tahun depan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;