Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Friday, March 30, 2012

crochet HP cozy untuk cikgu ida

as-salam

semalam siapkan satu HP cozy untuk cikgu ieda...cikgu ida yang jaga atirah di Teratak Manja..hari ni last day dia di nursery tu..bercuti dari bekerja sebab nak jaga mak dia yang kurang sihat..

sebagai tanda ingatan, semoga cikgu ieda suka la walaupun kecik aje..terima kasih kerana layan dan jaga atirah dengan baik :)


p/s: banyak lagi projek terbengkalai...toaster ooooo toaster..bila nak ditutupi dengan crochet cover ni..sikit je lagi..tapi pending plak :(

Thursday, March 29, 2012

melawat maksu afa di KMK-Changlun

as-salam..

ini entry yang basi..tapi fresh sebab baru dapat gambar untuk diuplaodkan.

haritu masa balik kedah 17/3 yang lepas, hari ahadnya kami singgah melawat adik bongsu saya di Matrikulasi Changlun, Kedah..bawakkan kek redvelvet sempena hari jadi maksu..yang ke19.kek ni saya buat pagi kamis selepas sembahyang subuh..cream cheese topping saya buat selepas balik kerja..konfem2 kek tu da sejuk kan..so senang la nk hias sikit2..simple je pon..

sempoi je kami pergi hari tu.pergi dua kereta sebab kami nk balik Kl terus lepas tu..mak ayah ikut jugak ..so ayah drive sendiri..

mari lihat gambar2..saya suka gambar2 ni sebab cerah..guna kamera ayah..mmg cun! even muka takde mekap,hahha
afa, mak, ayah, atirah, mat pizi, sy dan suami

tak plan pon nk coklat semua..tp baju tu yg available!

a part of my big family


atirah baru bangun tido sebenarnya

atirah bam bam..

my lovely parent!si comel da tak senang duduk

ini kek redvelvet+ cream cheese topping utk maksu afa

dinner @ muslim Chinese Food

as-salam

semalam saja nk makan kt luar belanja suami dan adik ipar..kebetulan hasmah langkah kanan..hasmah datang dengan o-on saja saja je..tapi kebetulan memang rezeki diorang la..dapat la join sekali makan malam masakan cina.

sebelum dinner kami pergi Tesco dan  Carrefour..nak cari barang untuk atirah..barang yang dicari-cari takde pun..aleh2 terbeli carpet..bagus jugak terbeli karpet..ada la jugak penyeri ruang tamu yang comel tu..hehe

alkesahnya si mama da lama teringin nak makan "Butter Prawn"..so cari jugak la muslim chinese food restoran..nak pergi Restoran Mohd Chan yg famos tu jauh plak..so pergi dekat je dengan Penara..area Bandar Sri Permaisuri jugak..

harga makanannya berpatutan.dan kuantitinya jugak banyak..kami makan 4 orang dewasa, 1 kanak-kanak dan 1 bayi..semua ambik set small aje..cukup mengenyangkan..
maknyang dan oon...langkah kanan..murah rezeki :)

oon da besar..5 tahun tapi nampak da darjah 3..hehe

atirah la paling lapar sekali.makan nasi + ayam lemon banyak..

papa dan pak mat :)

maknyang oon dan maktih

ayam sos lemon

baby kailan masak sos tiram

butter prawn

siakap 3 rasa
 kalau nk pergi tempat ni cari area bandar sri permaisuri, cheras ye..depan Maybank. jangan la assume restoran cantik giler..ini dekat deretan gerai je..bajet mampu..klu g kedai cantik2 maybe da 100++..


 nama kedai ni CHINESE MUSLIM RESTAURANT


Wednesday, March 28, 2012

insurans untuk atirah

as-salam

sure  korang da amik insurans untuk anak kan??

mama atirah baru officially amek PruBSN takaful insuran untuk atirah..dapat PROTECTION, SAVING DAN MEDICAL CARD.dari umor 10 bulan insyaallah sehingga umur 25 tahun.

untuk golongan yang tak banyak duit simpanan dalam bank ni, insuran adalah penyelamat dikala susah atau dilanda tragedi.(minta dijauhkan la )

takut kalau2 anak sakit dan kami memerlukan rawatan yang cepat..if kena critical illness mana nak cari duit puluh2 ribu..sementara premiumnya masih rendah, elok la amek awal2..

selain dari kita juga buat saving di samping perlindungan dan kesihatan..

p/s: mama atirah bukan jual insurans ye..cuma excited dapat MEDICAL Card utk atirah..
p/s/s: nanti mama upload gambar kad atirah ye..

Tuesday, March 27, 2012

keinginan terbaru: cross sticth

as-salam

seperti dalam entry sebelum ni..memang seminggu dua ni keinginan untuk buat cross sticth telah muncul. dah google da cara nk buat dan bahan-bahan yang diperlukan..nampak mudah aje..

semalam lepas amik atirah singgah kejap kedai peralatan jahitan yang selalu singgah tu..sebelum ni singgah beli benang crochet aje..sekarang da servey2 barang lain pulak..seronok datang kedai ni..ini kedai jahit zaman dulu punya..so banyak hasil kraf zaman mak2 kita dulu ada terjual kt sini segala peralatannya..

kalau pergi kedai lain, susah nak jumpa barang2 yg lama2 ni..lama mean zaman mak-mak kita dulu..

ini project pertama yang bakal dibuat..jadi ke tak wallahualam..tapi belum buat la..sebab kain Aida belum beli..eehhehe..tulis aje dulu keinginan ni...semoga menjadi kenyataan dan boleh la gantung di dinding rumah :)

semoga berjaya fiszah!

crochet small purse coin

as-salam

ini project hari jumaat lepas..teruja sebab baru dapat imported yarn yang dibeli dari Da'Knit. dapat free gift 4 set crochet hook..

sangat la suka.maka nya masa mengepam sesi petang tu, saya sempatkan diri buat small purse coin utk diri sendiri..walaupun bakal jarang guna sebab ada purse comel lain, saya buat aje la sekadar untuk koleksi..

ini dia purse coin yg comel itu..kejap aje buat sebab kecik je kan :)

 sekarang ni mood cross sticth pulak yg muncul..hadoiyai..lepas satu satu...huhu..kalau gtau si suami ni memang dia pening kepala la ngn hobby bini dia yg ntah hape hape ni..huhu


Monday, March 26, 2012

Tukar header???

as salam

tak sangka encik suami kadang2 buka jugak blog si isteri..sebelum ni pernah suruh dia baca..tapi malas nak baca katanya..sebab panjang meleret..malas...

tapi semalam dia kebetulan baca dan mengomen..

si suami: tukar la gambar atirah tu.
si isteri: kenapa nak kena tukar
si suami: atirah kan da besar..lg pun itu gambar masa die kecik..tembam,,sekarang da slim sikit
si isteri.: ooo..baiklah weekend nanti je la..snap pic terbaru
si suami: kan da banyak gambar..hari2 pun snap gambar..
si isteri..memang la banyak..tp nak lg gambar terbaru..hihi

nak tukar gambar..tp tunggu la weekend nanti..sebab ada kenduri sikit kt kedai akak kt cyberjaya nun..sempat la melaram skirt baru..


skb 04-08: selepas 3 tahun++..potluck 24.03.2012

as-salam...

hari sabtu lepas kami buat potluck di rumah aiman..tak ramai pun yang free..muka sama aje yg datang..hehe..
takpe la..next reunion pulak..ye la kan, nak gather semua orang susah la sikit..ada di Johor, ada di Penang, ada di Pahang, ada di Terengganu..

yang berkesempatan datang, saya satu keluarga, yan sekeluarga, wan sekeluarga, syarah sekeluarga,aziyati, sas daan anak sedara dan aiman sekeluarga selaku tuan rumah.

menu yang ada hasil potluck ye..saya bawak nasi impit dan rendang ayam. aiman sediakan KFC, yan bawak kek Secret Recipes, azi bawak puding karamel, sas bawak satay , syarah bawak  karipap besar dan wan bawak kek secret resepi jugak...

ada 5 baby hari tu, Atirah 10 bulan, Insyirah 9 bulan++, husna 5 bulan++, fateh 2 bulan++ dan sofea 2 bulan++. atirah la bby paling tua yang datang..hehe..baby comel2..yang besar dan pandai main2 atirah dan insyirah la..baby lain belum pandai lagi..

mari kita tengok gambar...ini semua gambar dari Facebook aiman..sy tak snap pic sebab bateri hp low..boley pulak tertinggal kamera T_T

seronok sangat dapat berkumpul..chit chat...catch up each other...makanan yg sedap..kenyang..da yg penting seronok!

kami sampai awal, azi, aiman, pzah dan yan

antara makanan yg terhidang

azi, sas dan bella...

auntie sas dan atirah

papa dan si boolat atirah

suasana..ibu ibu muda..hehe

baby sofea berkawan dengan baby husna,

our family potrait: hafiszah+syahnon= nur adriana atirah


mak aiman yg sporting dengan insyirah yg comel

family izyan+faizul=nur hannah insyirah

family syarah+naufal= nur afiqah sofea

baby2 comel

nak bergambar dengan kek..hehehe

family wan izyani+wan hafis=wan husna zara

semua orang perhatikan insyirah main ngn giraffe

with aiman..mama muhammad aref al  fateh


Friday, March 23, 2012

ready stock (1)- set baju kurung kanak-kanak dan headband

as-salam..

saya dan mak ada buat bisnes kecil-kecilan..kami jual set baju kurung kanak-kanak perempuan dan crochet headband yang berpadanan.ini merupakan stock percubaan kami yang pertama.

ini ready stock..if berminat sms/ email saya ye..sertakan maklumat lengkap ye spt:-

ukuran baju boleh klik kt sini ye :)

baju kurung= rm35, headband=rm10

baju kurung= rm35, headband=rm10

baju kurung= rm35, headband=rm10
baju kurung= rm35, headband=rm10

baju kurung= rm40, headband=rm10
baju kurung= rm40, headband=rm10

  • kod set baju
  • alamat dan no telefon untuk tujuan pengeposan
  • sms: 0136323715
  • email: norhafiszah@gmail.com
  • pembayaran melalui cimb/ maybank ye

Thursday, March 22, 2012

Atirah di Teratak Manja

as-salam

sudah hampir 6 bulan atirah di Teratak Manja..senang hati bila tinggalkan Atirah di sana..alhamdulillah semuanya baik baik saja..Atirah tak pernah lagi menangis sewaktu dihantar pagi2 ke Teratak Manja..masa balik pun jarang sangat nampak Atirah menangis..so saya assume semuanya baik-baik saja..

kadang2 tecer potongkan kuku Atirah if mama tak sempat potong..Tecer potong lebih cantik dan pendek..kalau mama yang potong, tak pendek sebab takut kena isi..eheh,,so bila tengok kuku atirah cantik aje senang hati.

semalam Tecer Ida ada uploadkan gambar Atirah waktu tengahari. cantik manis cik adik tu bergambar dengan kawan dia..saya kt opis rs lega sangat..Atirah da siap mandi wangi2..pakai baju cantik-cantik..

mari kita tengok gambar atirah di Teratak Manja semalam..

si bulat mama yg cantik!

atirah dan kawannya..

bila atirah pakai baju ni, nampak so gigirl..tok kasi..mekasih tok


gambar baru bangun tido sebelah petang dah ni
muka atirah bulat je kan..hehhee...


Wednesday, March 21, 2012

hanacraftworld giveaway (1st Giveaway)

as-salam..

hari ni ada blogwalking..dan nampak giveaway ni..hadiahnya sangat menarik..saya suka sangat2...
korang nk join??klik kt banner bawah ni ye:-


 syarat2nya;-
  • jadi follower beliau, 
  • harus ada blog sendiri
  • buat post pasal giveaway beliau
  • tarikh mula 19.3-10.4...
  • dan komen pada entry tersebut..senang.
giveaway ni dibuat sempena genap setahun umur anak beliau..waaa..sangat seronok hookay..sebab atirah saya pun da nak cukup setahun lagi 2 bulan..seronoknya kalau la saya yang menang giveaway ni..dapat la merasa baju yg dicrochet oleh beliau..

walaupun sy sendiri buat crochet2 ni..tapi saya tak pandai buat baju..buat headband dan topi boleh la,.so tabik spring kt HANA sebab pandai buat baju..mintak2 la rezeki atirah kali ni..mama suka sangat ngn crochet hook tu..sukeeeeee sangat..

ini atirah yg berusia 10 bulan....atirah nk baju dari auntie!hehhehe


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;