Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Saturday, May 14, 2011

1 hari je lg ...

assalamualaikum..

sempat mengupdate blog hari ni...

tinggal satu je hari lagi untuk due date..si baby belum mahu keluar :)..

mungkin belum tiba masa yang sesuai..

berdebar2 tunggu saatnya tiba..


semoga semuanya dipermudahkan...andai belum jugak nak kuar on due date doc kasi one more weeks.

korang, doakan saya dan baby sihat dan selamat hendaknya ye...thanks atas doa kalian

p/s: tahniah to ROSIE ROSE atas kelahiran baby comel lil Fahim on her 37weeks 6 days pregnancy...semoga sukses berpantang di rumah sendiri..kamu betul2 sgt berdikari..cahiyok2....tabah ye syg!

Sunday, May 8, 2011

barang baby # 7: hadiah dari Dumex. finger paint set

assalamualaikum...

asal dapat  je free gift  dari supplier, sangat excited jadinya..thanks to rosie rose atas idea beliau yang sangat briliant..

tadi time lunch hour saya kt kedai mak, dapat call dari Skynet. dia cakap nak hantar barang..so dah agak dah, sure dari Dumex sebab last 2 weeks dorang ada kol cakap nak hantar free gift. so menanti2 jugak apa barang nya..

ini dia barang yang diorang kasi..permainan  finger paint set..tapi hadiah ni sesuai untuk 3 years++..baby konfem la sangat tak sesuai..meh tengok barang yang diorang kasi ni :)



mula2 konfuse apentah benda alah ini :P
untuk mewarna rupanya..memang sesuai utk kanak2 3year++
baby tak leh main ok.
seronok sangat bila dapat benda free ni..just email dan dapat benda free..seronoknya..oleh sebab untuk kanak2 3y++ takkan la saya tamak utk simpan selama 3 tahun semata2 utk lihat my bby yg main kan?
so freegift ini akan disumbangkan terus kepada anak2 buah..biar dorang yang  main sampai puas..hehe..

korang yg berminat nak freegifts, try klik kt web rosie ye..seperti yg di linkkan di atas..she gave a lot of ideas.. siap sample lg utk org mengarang:)... selamat mencuba ye :)

barang baby # 6: set sarung tilam baby

assalamualaikum..

hari ni gerbnap 39 minggu preggy..baby masih kicking in my growing belly..tanda2 nak bersalin  tak tau nk di kategorikan camne.sebab kekadang je sakit pinggang..perut mengeras..since lom kuar ape2 dari "tut" so kita kategorikan belum ada tanda2 nak bersalin..hari2 hubby kol tanya ada tak tanda2 nak bersalin..dia suruh banyakkan berjalan..kalau boleh buat banyak pusingan keliling kampung..heheheh..den malas plak..tp pagi tadi da start memulakan aktiviti berjalan..kira senaman pagi la :)

okes, berbalik kepada update barang baby seperti last entry..pada mulanya siapkan satu je set sarung tilam baby..tapi rasa seronok pula.g kedai beli tambah 2 lagi set kain untuk buatkan set sarung baby.
ini kain beli kt Jakel.bunga2 utk my girl.
mak cakap nnti masa pantang stay dalam bilik ni je :)
very pinky kan..sekali klu boy yg kuar tak tau la :P
lepas siap set ni, kuar g Jitra beli kain tambah..si mama excited nak tambah koleksi..lagipun baby lom nak kuar..ape salahnya isi masa lapang kan..

ini la kain yg baru beli..bajet yg satin tu nak buat renda..
tapi tak jadi sebab kain die tak berkualiti

tengok..very the pinky kan???ini tema cartoon pulak :)

still nak amek pink even lom betol2 kuar bby gurl :)

ini set kaler hijau..mickey mouse pulak:)
belum sempat basuh...so masih berlipat je la..

Saturday, May 7, 2011

39 minggu= masih belum mahu keluar...

assalamualaikum..


dah lama tak buat new post..memang tak beronline pun..kt kg takde internet kt rumah,,kena datang CC kt umah mak ndak pulak..lgpun takde news baru nak  kongsi..

esok dah masuk 39 minggu preggy. masih kuat berjalan ke sana ke mari..cuma rindu giler kt si suami di KL. lepas balik kampung bercuti 3 hari, ari rabu haritu hubby da balik KL semula untuk kerja..waa..sudah  3 hari tak jumpa si dia..rindu betol..huhu..baby pulak tak nak kuar2 lagi..so si suami belum la pulang melawat lg..once da sakit contraction nk bersalin,kol hubby then die akan balik..jauh kan..takleh nk simply2 pecut je...

kalu baby kuar awal, tak de la menahan rindu dendam lama2..huhu..

apa yg saya buat di kampung ni??????

otak free betol..tak serabut pasal kerja..rilex dan jalan2 je..sempat jugak saya siapkan 3 set sarung tilam+bantal untuk baby..anak tukang jahit kan..sementara dok teman mak di kedai jahit die, sempat la saya siapkan set sarung tilam+bantal tu..as amatur je la..mak ajar buat satu2..so sempat gak la siap...

baby masih jugak belum mahu kuar, so saya sempat buat stok samosa frozen..hhaha..senang nanti nak jamu orang yang datang melawat..tapi all photo tak sempat nak snap..nanti next entry saya masukkan gambar2..

orang kata kalu dah nak bersalin berat badan statik or turun..saya masih belum turun..huhu..camne nak turun kalu selera makan menjadi2..makan pulak tu memang banyak..semuanya faveorite foods. si suami pun asyek tanya, berat badan ada turun tak?saya cakap la tak kot..makan banyak ni..pas tu die cakap, kalu camtu bila nk beranak ni kalu berat naik je..hahhahah...

Monday, May 2, 2011

dugaan di saat 38 minggu...

assalamualaikum....

hari ni masuk 38 weeks 1 day..alhamdulillah masih kuat dan sihat..tiada sebarang contraction lagi..tiada barang tanda lagi..dan berjaya balik ke rumah mertua untuk join mjlis adik ipar bertunang..

tapi sehari dua ni banyak betul dugaan menimpa kewangan kami suami isteri..huhu..banyak hikmahnya.,,dalam  bersyukur si suami dapat bonus, terpaksa redha dan tawakal atas musibah menimpa kenderaan kami..:)

sebelum balik palong, kenderaan rasmi si suami(motor) NBR.... telah jammed..rosak dan tak leh gerak lagi..memang patut overhaul.moto tu dah lama..dah sampai masanya dia masuk hospital dan menjalani pembedahan secara major..kos dia  hampir mencecah rm600..

okes, nak balik kedah, kenderaan rasmi si isteri ke opis(motokar) WSJ..pulak mengalami masalah..kosnya berapa belum dikenal pasti..huhu..

dalam keadaan menantikan kelahiran si"along", kami teruji pulak dengan masalah kenderaan ni..tipu la tak pening pikir kan...saving utk baby maybe akan ditrarik untuk tujuan pemulihan kenderaan tersebut..nak mengeluh pun tak guna..anggap je banyak hikmah terselindung disebalik kejadian2 ni...cuma sedikit tertekan bila semuanya berlaku serentak....hahahha,,utk melegakan stress/...mari makan dan ketawa....hahhahahhahahhaa

istigfar banyak2..berdoa banyak2...

p/s: makcik2 kt kg hubby cakap perut sy lom nampak turun..masih belum time lg..huhuhu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;