Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Thursday, October 28, 2010

panggilan si manja dan majlis bertandang..

salam... selamat hari Khamis...

esok da hari Jumaat kan..harus la mood baik dan ceria..hehe

Hari ni genap 3 bulan usia kandungan..time flying so fast rasanya...tekak ni masih loya2 dan pening masih kerap menyerang...rasa cam mulut ni perlu mengunyah sepanjang masa..klu berenti je, tekak rs sgt tak best..manis payau la, masin la erkk..tak best!huhu..klu makan je memanjang, mau naik banyak kilo neh..

berat badan ada naik 2kg selepas nak masuk 6 bulan kawen..masa bersanding hari tu berat 48kg...currently weight is 50.1kg.. kami suami isteri mmg suka timbang berat badan..selalu kalu g pasaraya yg ade weighing scale tu, konfem akan naik utk timbang...husband berjaya naik 8kg...tapi maybe sbb die tinggi, tak bape nak pasan sgt perubahan tu...masa kahwin berat dia 60kg..

p/s: better beli je weighing scale tu kan..hari2 leh timbang..tapi rs tak best plak..hehe

(so detail kan pasal berat badan...sebabnye.....masa wedding(01.05.2010) hari tu ada pertandingan teka berat pengantin...so ada 2 hamper bertuah utk sesiapa yg jawab dengan tepat..sebab tu den ingat)


semalam sesi pillowtalk yang sudah jam 3 pagi between husband and wife..

suami: rasa cam tak percaya je tahun depan berubah title..insyaallah..
isteri: hehe..insyaallah..percaya atau tak, ada rezeki berubah la title tu...
suami: ada kawan kawan asyek tanya boleh ke jadi bapak ni??heheeh
isteri: so, ape jawapan abg?
suami: hehehe..boleh la...
isteri: nanti abg nak jadi ape? PAPA ke, ABAH ke, AYAH ke, WALID ke, dll?
suami: ntah la...ayg jadi UMI la..haha..baru la nampak alim sket..abg jadi PAPA..
baru la ade style sket...
isteri: ceh, tak kena la Umi dengan Papa...
suami: kalau Bonda pon ok...nampak seperti orang klasik dan kaya sket..haha..
umi nampak baik dan alim..sesuai utk didik anak..:)
isteri: ntah la..tengok la camne nnti kan..ayg suka kalu mama dan abah..abah nampak so caring...

so untuk bakal ibu dan bapa, apa panggilan si manja untuk korang?..its our choice kan..takde sapa leh tentukan..sebab ini adalah 100% our decision utk sepanjang hayat..hehe..korang mesti la ada impian kan, ape panggilan si manja untuk korangkan..hehehe..sesetengah nya, masa couple lagi da ada paggilan tu..hehe

untuk yang belum "ada" jgn sedey tau..korang jugak akan alami situasi ni..cuma lambat atau cepat je..Allah maha mengetahui...saya sentiasa doakan korang..Insyaallah..amin.


baru perasan, sy lom tunjuk pic masa majlis bertandang kan..da agak basi...tapi hubby ada tye, nape takde plak pic kwen kt palong?oooo..nak letak yg cantik2 aje.
tak lah..tak sempat..sbb cd tu ade yg prob..tak dapat tgk sume..hhuuh..seket je yg ada...korang igt tak yg saya moody2 pasal tudung tu?????



ini la hasilnye....

pelamin yg dipilih oleh si dia..mahu kekalkan
 kondep tradisional.

atas pelamin tersengeh2...eee..cam tak bape nk jadi gadis melayu
terakhir je kan..


his buddy from Celcom

my elder sister..dengan o-on dan aiman..

cuba tengok aksi anak2 buah ai tu...masing2
dengan gimik tersendiri..dah panas time ni

my big family..mat pzi dan afa tak datang...

kek ini last minit my husband g beli..
tak ikut kaler tema pon..men belasah asal ade je kek 3 tgkat..
colourfull kan..hehe..cam kek besday ..heh

tengok la muka sy yg sememeh itu..huhu..


di pintu gerbang...majlis di Palong..

tudung yang booolat itu!!!
ada jugak bergambar dengan  Puan Kiree dan  Mr casio..tp lom sempat copy cd unreadable plak..if da boleh recover, sy letakkan pic dgn puan  Kiree ye..

Monday, October 25, 2010

Outing 1#- Genting Highland

salam...selamat pagi Isnin uols...

semalam seharian di Puncak Keriangan Genting Highland...untuk orang yang belom pernah jejak kaki kt situ, memang la sangat seronok rasanya..orang itu saya la..hehe..yup, betol, saya belum pernah sampai kt Genting Highland ni.(poyos je kan..orang lain hari2 naik).heheh..si suami plak ini kali ke 2 dia pergi..

Sebenarnya dah lama hubby ajak pergi..tapi takde kesempatan sebab dia jarang cuti wekend..kebetulan dia cuti hari Ahad tu yang laju je nak pergi. Dating berdua je kali ni..ada ajak adik2 juge, tapi die busy nak exam,ajak akak sefamily, die pon tak nak sebab katanya susah seket bawak budak2..so end up dating berdua je la..hehe..

meh saya share sedikit detail..

  • pengangkutan:-
    • kami park kereta kt Stesen Komuter Salak Selatan. sebab pagi tu hujan..tak leh nak naik moto..oleh sebab tak aware kt KL Sentral ada parking keta dan takot fees nya mahal..hehe.
      • kos dari Salak Selatan rm 1/seorang..
    • naik bas dari KL sentral ke cable car station = rm 4.30/seorang..kami naik bas jam 10.00pagi
    • shuttle bas dari cable car ke Genting Highland = rm5/seorang
      • p/s: sekarang ni cable car under maintenance..maybe by next month da berfungsi dgn baik kot
    • naik bas pulang dari Genting Highland direct ke KL sentral= rm 5.30 /seorang. kami naikbas pukul 9 malam..
  • permainan:-
    • indoor game =rm30/seorang.
      • memang sgt sesuai untuk family dan kanak2..tak thrill..dan sangat lembab..banyak game lain kena bayar asing if nak main seperti snow world, space shot, wall climbing...
      • kami terasa sangat busan dengan game2 indoor. tapi antara game yang kami main:
        • - Venice boat ride- sangat slow..(boley relax kan kaki yang penat berjalan)
          - Bumper cars (game ini antara yang seronok dalam indoor game..heheh)
          - Indoor Ferris wheel (main je sume even slow aje...)
          - Indoor roller coaster (quite exciting, but the outdoor roller coaster is better)
          - Flying boat ride

          -satu lg naik keretapi slow melawat satu Genting Higland...
        • kami bayar lebih untuk masuk benda alah ini..rm35/seorang:-
          • - Ripley's Believe-it-or-not (This is to showcase some of the amazing stuff around the world)
          • hounted house: yang langsung tak seram..rasa tak berbaloi bayar mahal2..huhu
    • outdoor game; during peak time rm 40++..kami berdua tak main outdoor pon..sebab husband cakap nk try main indoor..lagipun tak sesuai katanya untuk orang preggy...
  • makanan:-
    • makanan indoor jauh lagi mahal berbanding stall dalam outdoor game compare.
    • kami makan KFC saja..hehe.
kami tunggu bas pukul 9 malam tu, rasa cam teruk giler..sejuk nak mampus..hehe..waaa..sangat sejuk..dah la petang nye hujan...

so kami sampai kt KL sentral lebih kurang jam 10.30mlm..sepanjang perjalanan dalam bas tu, kami bantai tidor aje..sampai kt KL, hubby kejut..sebab die sakit telinga..perubahan tekanan..lama juge die sakit telinga tu..saya okes saja..

terus je beli tiket balik ke Salak selatan..dan Dinner di kedai makan selalu area bandar Sri Permaisuri..sudah 3 malam berturut2 saya order charkotiwau aje....

balik rumah, penat giler...lepak2 tertdor..sampai hubby kejut masuk bilik..bangun balik pukul 3 pagi ,cuci muka dan solat..then tidor lagi.....



suami isteri



si kurus vs si gemuk

kami nampak serasi kan?

dia berskandal dengan makcik tua???

tak ingat apa nama kerusi ni

kerusi paling bertuah di dunia
atau saya yang paling bertuah???

tahan buku2 ini dari jatuh

saya nampak rendah di sisi beliau

the tallest man in da world

taman tema genting

jam 8 mlm di genting...sejuk giler
 p/s: totally kami banyak save duit kat transport..hehe..selain tak penat drive...if drive sendiri sampai Genting Highland, tol one way da rm5++..dah kata tanah tinggi kan, for sure kena mendaki..so minyak keta harus lah penuh...ditambahkan lagi dengan 120% concentration while driving..so sangat rekomen, anda pergi naik bas...haha

Friday, October 22, 2010

Award from Lina Rahim...you are the best!

semalam dapat award jugak dari Lina Rahim...thanks again ya Lina

macam selalu la, dapat award harus la menjawab sepatah dua untuk soalan2 yang diberi..lets check  this out:-


1) Write 5 interesting facts about the person who gave u this award

  • bijak.. dan saya suka penulisan dia...
  • very friendly
  • staying with husband at Sarawak, originally dia stay kt Klang..
  • struggle to complete her study
  • die suka berjalan2 ke tempat yang baru..hehe



2) Write down 10 interesting facts about yourself and your hobby

about myself
  • happy marriage life with a romantic husband
  • very emotional
  • family first
  • hard to gain weight..huhu..org ckp kurus kering..tapi tak sgt kot
  • got hazel eyes dan bentuk muka bulat...haha(daku mmg perasan)

My hobby
  • spend time with nephew and husband
  • love pillowtalk until sleep
  • love to bake..tapi sejak preggy ni jadi malas
  • surfing tenet
  • saya suka tidor!

3) Pick your most 10 deserving recipients and describe them.
ramai sangat la sampai 10..seket je la ye..

Here we go:
  • Puan Kiree: puan kiree ni isteri kepada kawan seopis suami sy..kebetulan dia ni adik kepada akak seopis dgn saya.dan sedang mengandung baby pertama..semoga semuanya selamat ye...pernah jumpa beberapa kali...

  •  Puan Rdna : Rdna ni rupanya satu UTM ngn saya dlu..takpernah jumpa..suka baca blog dia.sejak die PJJ dengan suaminya, skang heppy ever after sebumbung di Nilai..Rdna pun preggy sama cm Kiree.

  • Puan Pizet: sahabat lama saya ni sejak sekolah rendah lagi...sekarang pizet tengah mengandung anak kedua...seorang yg tekun sambung belajar lagi..untuk masa depan..

  • cik liyana: my classmate dekat UTM...sekarang dia tengah kusut memikirkan persiapan pertunangan dan majlis perkahwinan beliau dengan cinta hati tak lama lagi..semoga semuanya berjalan lancar

  • cik noor: my trainee mate..masa praktikal di Kilang Gula dulu jumpa minah comel ni..sampai sekarang rapat ngn die..noor pon dah sibuk2 prepare hal tunang dan kahwin dia...minah ni sgt suka mekap..padan la..die pon comel..

  • puan Kasha: dia tak de blog lg..tp die one of the follower kot..dia ni member MRSM..da selamat melahirkan bby gurl yg tembam dan comel..dia la tempat ak sharing dan mengadu nasib..hehe

cukup la tu ye...
buat tuan2 blog yang sy da link, rajin2 kan la buat ye..tak de masa, tak buat pon takpe...heheh..ape yg penting korang semua jaga diri okes..

wow weee..hadiah free dari paris..nak tak?

Good morning dan Assalamualaikum..


Semalam dapat tag dr Puan Kiree. saya tak pernah join any giveaway before..tapi untuk kali ni, tak salah rasanya buat entry untuk join giveway ni..mana tau ada rezeki baby kan..


before ni ada jugak dapat gift comel dari Paris ni. sebab one of colleague ada outstation kt sana..so dia bawak pulang cenderahati comel dari Paris ni..hope dapat la lagi kan..seronok dapat free ni..nak bercuti kat Paris lom tentu bila kan..ehhe


 okay, lets see the term& condition:-



1. Letak gambar di atas di side bar blog dan link kan terus ke entry give away nie.
dah selamat letak di side bar..let check this out..

2. Menjadi follower kepada empunya blog yang adakan contest nie...
saya sudah menfollow anda...

3. tag 3 orang : Lina rahim, Pizet dan liyana
sudah menhantar notis pemberitahuan kepada orang2 ini..hehe


boley la korang pon torai jugak..hehe..selamat maju jaya

Thursday, October 21, 2010

selipar lebih...

untuk hilangkan mengantuk selepas lunch..hahaha..si suami kasi emel tadi..buatkan diri tersengeh2 sorang2..hahahhahha.ilangkan rasa gundah yang bertamu di hati awal pagi tadi..

bengang!!!

salam..

awal pagi lagi mood da lari..mood bengang plak yang muncul..

geram lah...
bengang lah...
sedey pon ye...

pagi tadi nak pergi kerja..terpandang kereta kesayangku... kesan calar yang masih baru..
sedihnye la hai...bukan "ter" calar ok..memang sengaja dicalarkan..kesan itu panjang di pintu pemandu..

standard la dok kawasan aprtment yang ada double parking.tapi saya parking kereta tak bodoh pon..masih di lorong yang betul..malah tak angkat pun handbrake utk kemudahan orang tolak kereta saya tu..malah saya parking langsung tak bersimpang siur..

memang otak da mati kutu pikir, ape kesalahan kereta tu..ntah la..kurang beriman kot org tu..kenapa lah sampai bodoh sangat nk calarkan kereta orang lain...huhu..

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaargh....bengang....

kepada penduduk CENDANA APARTMENT yang kurang berpikiran waras, yang telah mencalarkan kereta saya..saya masih belum dapat maafkan anda...

NOTE: Hubby da tengok kesan calar tu..dia cakap banyak jugak...untuk redakan kemarahan..dia cakap..nnti kita g polish ye..anggap je tu semua dugaan dr ALLAH...dan akhirnya diri ini pasrah.....

Wednesday, October 20, 2010

kalau gemuk macam mana???

hye uols..salam..

semalam balik je kerja flat abes..muntah kat opis dan pening2 kepala..balik je terus baring kat katil..
hubby balik kerja tgk wife die flat kat katil die pun join sekaki..end up pukul 9 malam baru terjaga dan masak utk dinner..sebab perut da berkeroncong..huhu..

seperti biasa, before tidor ada sesi pillow talk..

isteri: "macam mana agaknya ye kalau gemuk..naik 20 kg.."
suami: : " da gemuk macam ninja turtle"
isteri: " huh?kenapa ninja turle plak.."
suami: " takpe nanti ayg pakai la tempurung cam ninja turle tu"hehehehe. abg kan naruto...
isteri: emmmm.....ayg macam sailormoon lah...

......suasana sunyi aje..muka suami terkedu sambil ternganga...huhuhu....si isteri pulak mengharapkan response...

kah kah kah.....dan ketawa itu lama betol berkumandang..

isteri: " eleh, yang buruk2 je nak samakan ngn ayang, bola la, doremon la, ninja turtle la..yang ensem2 naruto sume abg"..huhuh..
suami: " sailormoon ker?mcm tak je...hehhee,,abg ckp ke naruto ensem?"mekasih la ye...gegegge..


malas nk sambung lagi..tidor je la....

Tuesday, October 19, 2010

pic terbaru on Oct'10

salam dan hye semua...
entry kali ni malas nk tulis banyak..heheh..just nk share pics with sisters and brother + my nephew...encik suami bekerja di pagi sabtu..,.so die tak join....kami nak pergi kenduri kahwin dekat Presint 3..(my colleague kahwin)..tapi pic pengantin tak sempat nk transfer plak..hahah



bergambar di depan pintu...org tua2 cakap jgn duduk dekat ambal pintu..huhuhu....

O-on nak sangat pakai spek maknyang die tu..si baju oren tu my brother
mat pizi..dan maknyang tu nama die sem..

paktam with o-on dan aiman...semangat o-on pakai beg.sedangkan setiap hari tak nk pergi nursery..haha

hafiszah dan hafizi...

kesan bermekap..

the end.....

Monday, October 18, 2010

tahniah!

salam..

mood happy perlu dikongsi dengan semua..

if refer to my entry pasal mengidam tu, kan saya ada cerita, sy mintak tolong kawan sekelas yang stay kt sungai buloh unutk belikan keropok lekor kat terengganu since diorang suami isteri nak balik kg..

masa da dapat keropok lekor tu, sy nk byr la..sebb sy order kan..harus la bayar..tapi suami classmate sy tu ckp, tak perlu bayar..doakan diorang  pun murah rezeki juge..

2 week after, dan hari ni dapat tau classmate saya itu positif pregnant..waaa..murah rezeki diorang kan..diorang kahwin 6.6.2010 hari tu...masa g rumah diorang hari tu, kami dok cerita jugak perihal pening2 orang mengandung ni..the wifey sangat teruja mendengar..maybe sebab dia da ade feeling akan melaluinye tak lama lagi..

anyway to Mr Wan Hafiz dan Ms Wan nurul Izyani,, congrates ya..

insyaallah tahun depan, anak2 SKB ade 3 org yang sebaya included me, yan dan wan....insyaallah...

Thursday, October 14, 2010

Mesra Aidilfitri Zelan

salam zulkaedah semua...

penghujung syawal yang lepas.. Jumaat.., company saya ada buat Mesra Aidifitri Zelan.
main dish nye adalah Lamb golek..boleh tahan sedapnya..saya suka sebab tak berbau..
ini ada sedikit gambar..kamera Kak Sue...

 dari kiri; kak helina,kak iza, najib, ME, kak sue dan kak nani.
ini antara geng2 lunch ak setiap hari except akak baju merah...
jamuan ni buat kt roof top of Wisma Zelan..



kerusi tak cukup..kami suka makan berdiri..hahha.... mamat pakai cap kt belakang
tu tengah siapkan kambing golek.
Najib and I...kumbang seekor dalam geng lunch...

banyak gambar kitorang je kan..banyak lagi pic dari kamera lain2...
staff Zelan yang join majlis ni dalam 100++ kot...
banyak juadah disediakan pada majlis tu..ada acara potluck jugak di mana setiap wings kena bawak makanan..setiap wing plak di bahagikan kepada beberapa kumpulan kecil..

meriah..dan sangat kenyang..heheh




Monday, October 11, 2010

masa.....

salam..

terasa sedih pun ada..huhu..

sudah beberapa minggu si suami berkerja setiap weekend..dan bercuti di hari weekday..
saya paham kerja dia..tapi kadang2 hati ni susah la nak sorok perasaan sedih tu..weekend saya tak kemana-mana..saya tak kesah tak jalan jalan ke ape..tapi rasa masa berkualiti tu takde..huhu..

oh hati..jgn la emo sangat....

rasa tak sama if de bercuti time weekday..kami hang out selepas time kerja..selalunye pun otak saya sedikit penat..huhu..huwaaaaaaaaa.....sabar la hati...walaupun dah biasa ngn keadaan camni, lama lama terasa jugak sunyi tu...

Sunday, October 10, 2010

mengidam #1 = keropok losong Ganu

salam..
food craving during pregnancy = mengidam..

depend kepada masing masing punya selera..kadang2 rasa bukan mengidam mana pun..just terasa sangat nak makan.. selagi tak dapat makan asyek dok teringat aje kesedapan makanan tu di mulut.

mengada-ngada atau tidak bergantung kepada tanggapan umum..hahha..sejak mula pregnant 6 minggu hari tu, terasa sangat nak makan keropok losong Terengganu....terasa sedap aje kt tekak ni kalu dapat makan..abg sulung sy menetap di Kuala Berang, dorang da beli rumah kt Terengganu since dia kahwin org Besut. al kesah nya, tiap kali abg dan family balik kedah, diorang insyaallah tak pernah missed belikan keropok kering dan keropok losong dari Terengganu,..so tekak ni rs cam dah biasa aje makanan tu..
..
tapi masalahnya di KL ni cam susah aje nak cari kopok losong tu.. sy ada beli jugak kt  kedai area2 Cheras ni..rasa die tak sedap..huhu..frust aje...keistimewaan kopok losong ni rasanya pada isi ikan dan sos die yang sedap..

so oleh sebab da lama nak makan kopok losong ni, tetiba jd sangat nk makan plak..ada kol abg kt ganu...die cakap dtg la jalan2 Ganu..huhu..alahai..pastu ms YM ngn kwn, die ckp time Deepavali nanti baru die nak balik Ganu..huhu.cam lambat je lagi..
last2 teringat kt kawan masa kt UTM dulu..die kahwin ngn org ganu..torai je la tanya.. alhamdullillah memang rezeki ak..kebetulan diorang suami isteri memang nak blik kg mggu lepas..so sempat la ak pesan..hehhe..

dan sekarang rasa lega dapat makan..sedapnye..heheh
p/s: thanks pada suami yang sanggup drive jauh ke Sg buloh walaupon die tengah pening kepala
ada 2 bungkus kopok losong..siap extra sos

makan sorang je masak tak perlu banyak..hehe
p/s: thanks sangat2 kepada Wan Hafiz dan Wan nurul izyani yang membelikan kopok losong...semoga korang murah rezeki dan cepat2 dapat bby

Thursday, October 7, 2010

kaitan Malas dan Tudung...


Salam..selamat pagi kawan2..

memang tak patut salahkan hormon..kerana hormon tak melakukan apa apa pun...tapi saja ja nak kaitkan dengan situasi sejak berbadan dua ni. sekarang ni perasaan malas tu kerap benar muncul..di awal awal  pagi untuk pergi kerja contohnya...

oleh kerana bentuk muka saya yang berbentuk bulat bola bak kata si suami, adalah tidak sesuai untuk bertudung ala2 Ariani tu..(tak kesah la jenama apa pun..tp yang ada awning keras tu la..)..tudung yang sesuai untuk nampak lebih bujur adalah tudung bawal yang tidak di makan zaman tu..selendang bulat memang la tak boleh belah..haha

al kesahnya,sekarang ni, sangat la rasa malas nk pakai tudung bawal tu.even dah gosok tudung tu..last2 amek jugak tudung ala Ariani sarung je kat kepala..sudah la tudung tu tak banyak dalam koleksi..alih alih pakai tudung yang sama even tak matching langsung ngn baju..ada tu siap kemek2..tak senonoh je kan?
selalu nye kejadian ni tiap hari hari bekerja..

tapi kalu keluar jalan  ngn suami or kawan,saya stil pakai tudung bawal..ada punya banyak masa untuk pakai dan lipat tudung tu slow2. hari bekerja kena cepat2.

kalau tengok2 balik dalam laci tudung tu, ada lebeih kurang 5 helai je tudung ala2 ariani ni..huhu...plak tu warna bukan la harmon untuk semua kaler..aaagh..kadang kadang tension je bila tgk sgt la tak msuk ngn baju..so rasa rasa cam perlu je berjalan2 jap kt area Masjid Jamek tu..ada opismate cakap, kedai tudung sebelah ariani, nama ape ntah,HAJARA kot, ada byk design dan murah...rasa patut jugak g cari sehelai dua untuk tambahan selagi mood malas ni ada..huhu

korang ada idea tak, kt mana nak cari tudung2 camni lg?dan jenama apa yang cantik dan berpatutan harga dia?before ni selalu beli kt akak opis je..(kalu tudung online saya kurang skit berminat..sebab susah nk try)


 <><>
<>
<><>
bulat kan...oleh sebab tudung ni agak sesuai sy rasa ok..tp tudung ni da rosak..hhuuhu...
adik sy bantai masuk washing machine..rosak terus..sayang..huhu
 
gambar ni dah lama..bulan 11 tahun lepas..masa nak pergi kenduri Kak Nana

tudung kuning ni pun ntah kemana dah..maybe tertinggal kt umah my sis kot..
so saya da takde koleksi tudng..huhuh

Tuesday, October 5, 2010

buku pink dan 1st check up

salam..

semalam sebelum tidur da gtau si suami..mintak tolong temankan g klinik untuk check up, since dia cuti, so dia say yes aje..

last week before, saya ada kol Klinik Ibu dan Anak Bandar Run Razak(KIABTR). Tanya apa yang perlu bawak untuk mendaftar buku pink dan waktu bila yang sesuai.
ini sedikit detail yang mungkin boleh membantu:

LOKASI : Klinik Ibu dan Anak Bandar Tun Razak, Cheras,KL
                  (untuk penghuni area Bandar Tun Razak, bandar Sri Permaisuri, Taman Midah)****
               -  berhampiran LRT Bandar Tun Razak
               - di dalam kawasan perumahan awam   Flat Sri Kota. (haritu terpusing2 cari mana klinik)huhu
             *** sila hubungi klinik tersebut untuk lebih detail..
             ini no telepon klinik tersebut : 039171 7129
WAKTU : Selasa dan Khamis.
                - 7.30pagi.(untuk buat buku ni, pergi awal..klu g lambat nurse soh balik je)

SEDIAKAN: 1- IC ibu mengandung
                      2- surat nikah / kad nikah
                      3- sebotol kecil air kencing (untuk test kangdungan gula)

okes, berbalik pada kisah saya hari ni, kami sampai klinik tu dalam pukul 7.45pagi..orang dah ramai pun.
saya dapat no giliran 36..huhuhu..biasa la klinik kerajaan orang ramai, so menunggu lama itu perkara biasa..sabar la banyak2...orang laki prefer tak perlu masuk..sebab seat cukup dan malah tak cukup untuk para ibu..so suami sy tunggu di luar..sampai je klinik tu, terus check berat , kandungan gula dalam air kencing dan tekanan darah..so selesai buat benda tu lebeh kurang 10 minit je..nak tunggu nurse panggil giliran untuk buku pink tu ada la 2 jam lebeh..

pukul 10 pagi baru die panggil. si suami dah telepon..die da tertido..sy igt dia balik tidor kt rumah..tapi tidor kat luar aje..sebab da busan sangat dia masuk jap dalam klinik.."lama lagi ke?kalau lama abg nak balik rumah dulu la"......sy cakap"elok jugak tu..nanti datang amek ye"...
yup..memang betol..lama lagi turn saya...nasib baik ada bawak bekal roti Gardenia..so tak la kosong sangat perut nya..

masa buat buku pink tu nurse interview la sikit2 untuk dapatkan info..selesai buat buku, kena tunggu turn amek darah..ramai pesakitnya, tapi nurse yang amek darah sorang aje..so lambat la sket...kena tunggu lebeh kurang 1 jam 30 minit jugak..dalam pukul 11.30pg my turn untuk amek darah..sakit la jugak sebab nurse tu cakap urat tak timbul.plak tu darah kuar slow..kena 2 kali cucuk..huhu...

lepas cek darah kejap aje..nurse lain panggil masuk untuk buat pemeriksaan. ini kejap aje..sebab ada 4 nurse serentak kendali kan pesakit..one time ada 4 org pesakit jugak..tu yang cepat.nurse tu periksa breast dan ajar cara Pemeriksaan Sendiri Payudara...lepas tu dia bercerita pasal kelebihan susu ibu dan beberapa tips tips lain.

nurse kasi sedikit ubat ubatan...asid folik, vitamin C, vitamin B complex dan Iron Tablet..(esok saya letak gambar)


next check up will be on 11/11/2010..pukul 7.30pagi jugak...nurse dah pesan malam 10hb nov tu, lepas pukul 10 malam kena puasa sampai esok pagi nya..sebab nk cek darah, minum air gula dan cek darah lagi..lepas tu baru leh makan..


akhir cerita semuanya selesai dalam jam 12 tengahari..telefon si suami mintak datang jemput..so terus g lunch kt Ayam Kampung kt Velodrom tu...dapat time off from 7.30pg-12.30tgh.

ini la kesah 1st check up saya di klinik kerajaan..buat sapa2 yang tak larat tunggu better g swasta aje..30 minit aje..heheh...tapi kalu yang bermasalah, better la g kerajaan..so far even lambat, saya masih akan teruskan check up di kerajaan.hehe

Friday, October 1, 2010

tepat jam 4.19ptg...

salam..

kenapa dengan jam 4.19 petang?

jam tangan yang satu2nya ni dah abes bateri.

sejak dari kecik kot, tak pernah ak pakai jam lama cam skang ni..ade je yang rosak nye..pecah la, masuk air la, hilang la...macam2 lagi..

jam tangan ni dihadiahkan sempena birthday yang ke-22 oleh BF(sekarang da sah jadi suami saya) pada 5 Nov 2007.  kira cam  jam couple la jugak..sebab dia beli kan sama jenis dan design.cuma untuk dia jam tu besar sket.. ..oleh kerana keadaannya masih ok dan berfungsi jugak la kami tak bercadang nak buat jam tangan sebagai hantaran..dan takde option nk beli jam tangan lain..(konon2nya sentimental value sgt tinggi)hehhe

tapi ajaibnye, lepas je ak pusing2 balik tombol jam ni, dah boley bergerak pulak..nyawanya masih liat..bagus la..takperlu tukar jam..

so tak boleh declare lagi  kematian bateri jam ak ni...
haha.selepas godek2 balik album lama, saya jumpa jugak gambar jam ni..ini la rupanya..
tak mahal riban-riban..tapi cukup buat hati tersenyum...
jam Casio.

masih berfungsi lagi..tapi sempat buat jantung saya nerves sekejap bila jam ni koma  tepat jam 4.19 ptg

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;