Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Monday, May 31, 2010

genap sebulan & berwekeend bersama o-on & kak yati's wedding

salam..

actually nothing new to story about..cuma tadi tengok wedding sticker.. da cukup sebulan da  menjadi suami isteri..feelling?? feeling sooo good. berteman je kemana-mana..rasa seronok bangat..hahah..keta pon da jarang guna skang..jd malas plak nak drive.. sume gerak nek moto..senang dan pantas..tambah2 kalu nak cari barang kt tengah2 kl tu..naik moto lebey fleksibel dan menjimatkan..kereta guna if nak g jauh2 je..

masak untuk suami??masak setakat yang mampu..luckly dia sgt tak cerewet.makan aje ape yang ada.. since no frezzer yet..kami beli dan masak terus..tak simpan2..waa. fresh gitu..hahha. kami masih menstabilkan ekonomi rumahtangga..no shopping2 lg..masih belum  punya lebihan banyak wang..lagi pun kenduri sebelah laki lom setel..harusla berjimat2..

hahha..macam tak best aje ak mengarut kat atas tu..so lebey baik tengok gambar aje
majlis persandingan kak yati

geng lunch daku di ZELAN..exceot si kaca mata..itu hubby kat iza

ini la muka2 selunch dgn daku..msih ada except..si kecil comel anak kak nani
(berdiri dari kiri:kak nani, zainab, kak iza, najib dan tuan blog)

opss..ini bukan suami daku..ini asshar,kwn seopis yng kebetulan pakai
baju sama warna..

ini la kak yati dan suami..en din


kami memotong kek..sedap bangat..very the moist choc ok..

warga Zelan yang berjaya menghadirkan diri..ada lagi yang dtg..tp da pulang awal

END utk episod kenduri kahwin

berhari Ahad bersama o-on,aiman dan my sis n BIL

hari ahad, my BIL ada ala-ala family day untuk Celcom -Central branch dekat taman Tasik Titiwangsa. malam sebelumnya diorang 4 beranak ni check in umah ak..so pagi2 kul 7.45pg dorang da keluar. sbb abg shah urusetia untuk program pagi tu..en. suami plak mmg kerja hari ahad tu..so ak follow en suami la..dia kerja pkul 9.00pg..dia dropkan ak kt tasik tu..OMG jauh jugak ak berjalan...sbb tak tau kat mana lokasi akak ak..adala 30 minit berjalan..
walopon tak join any sukaneka yang dorang buat..berpeluh jugak ak ni..melayan o-on..main bola la, main gelung rotan la..tak mau berenti lak tu..sket je snap gambar.itu pon sbb berjaya pujuk o-on dok diam2 bawah kkhemah..dengan alasan nnti nak g men bowling.so, please dok diam2.akhirnya beliau akur!!!


my o-on yang so lovely



haha..ini snap by o-on
(eyebag jelaskelihatan)

comelnya budakkecik ini

peace ini selalu menutupi muka beliau

petangnya, kami sampai rumah dalam pukul 3 ptg..ak masak lunch..tp semua bantai tidor dulu.pkul5 mcm tu baru bangun balik untuk makan.sbb lepas tu nak g men bowling kt salak selatan.o-on si penggemar sukan bowling..main 3 game je..tp tak merasa sangat la..sbb suma o-on nk men..lepas je turn bapak dia, laju je cakap, o-on pulak,o-on pulak..tp leh tahan la die main..pencapain terbaik die berjaya jatuhkan 6 pin sekali gus..tp ok la..bukan semua longkang..die tolak je ketengah..bola tu perg straigt je..maktih poyo ngn aksi dan lajaknye..tup2 longkang juga(T_T)


tak tau kenapa setiap kali suruh pose,
ini la hasilnye..0-on akan letak muka pada bola bowling..
maybe nak mempamerkan betapa beliau suka sangat berbowling

bergambar hanya setelah melalukan balingan shj,
if not muka die tak bape ceria

aksi panas kan??boley plak tetbe baring.sedangkan before ni die berdiri aje

bola oren tu 6kg..beliau angkat sendiri dan golekkan ke lane


the end..kesah untuk hari ni TAMAT..

Thursday, May 27, 2010

kek kahwinku...

salam..

walaupun majlis perkahwinan da berlangsung hampir 3 mggu 5 hari, ak rasa masih tak basi lagi kot..mood pengantin baru harus la lama sket..since no baby yet..sampai itu la msih digelar pengantin baru..heheh..

entry kali ni pasal kek kahwinku..hehe..even tak se'gah' tak sebesar mana..tp reka bentuknya mmg menjadi idaman kalbu ku...yezza..let watch it!!
patung kek versi melayu..ayu dan comel..hhehe

kek buttercream 3 tingkat with red roses


setiap orang ada citarasa masing2..ada yang suka jenis kek fondant..ada jenis ffresh cream..kek kahwin ak pulak, ak lebih prefer kek buttercream..as youcan see in photo all the roses is made from buttercream..logiknya ak suka sgt buttercream ni sebab whole cake can be eat.hehe.. pada pendapat ak, if guna kek fondant, manis sangat..jarang sekali orang nak makan topping nye..

oleh kerana pembuat kek ni sedara sebelah mak, ak dapat harga yang berbaloi2..ak tak pasti dikira murah atau standard..3 tingkat ni harganya rm150..bagi ak berbaloi2..bawah dari ape yang ak bajet..hasil dia mmg superb..makcik yang buat kek ni tak de kedai kek..dia buat kt umah aje.pastu die tak penah snap pic hasil yang dia da buat..masa nak g order aritu dia cakap, cite je ape jenis yang ak nak..dia akan cuba buat..so..hasil ini la..ini la kek yang seperti ak bayangkan..mekasih la makcik..u did it very well...

Wednesday, May 26, 2010

bila dia jatuh sakit....

salam..

mode sekarang teringatkan en suami di rumah!!!!

dia demam panas bermula hari isnin yang lalu..selasa kami pergi klinik kt menara PGRM tu..end up beliau dapat MC 2 hari dan ak dpt time off..oleh kerana risaukan status kesihatan beliau..ak amek cuti utk hari tu.

ntah nape ak rasa sangat cuak..maybe sebab ak tak penah jaga orang sakit 24hour kot.dan keadaan badan beliau yang sangat panas itu buat ak rasa tak senang duduk..huhu..panas nye..klu dok sebelah dia rasa cam tak perlu sauna okeh!!!..kalu tangan die letak atas perut ak, rasa cam bertungku..

patut tak ak rasa cuak dan mnggelabah???

harus la kan..demam ni byk punca dan akibat..saya sgt risau..doktor cakap, lepas 2 hari kalu tak ok, datang buat pemeriksaan darah ok..

demam panas bahaya ok!!!kalian semua harus berhati2..

Monday, May 24, 2010

my simple housewarming dan AF8

salam..

cerita ini semuanya berdasarkan tajuk dan kejadian berlaku di hari SABTU, 22 Mei 2010.

kisah 1

housewarming untuk rakan2 rapat UTM.

first things before proceed...untuk semua rakan mrsm, skolah menengah/rendah kwn2matrik dan rakan2 sekerja, dan blogger, ampun dipinta kerana tidak menjemput kalian..ini kecik2 aje..sbb i da promise dengan kawan2 berlima ini pada hari majlis persandingan hari tu lagi...maybe akan ada housewarming selepas ini..pasti ak jemput korang sume datang

okeh..cerita bermula..
masa hari persandingan ak 1 mei yang lalu, nina, eman, liya, fisa(adik eman) dan amer datang dari kl dan sampai tengah2 pagi buta. dipendekkan cerita, mereka ini tidak mendapat goodies bag dari tuan rumah..yakni mereka kempunan blueberry cheese tart yg terkandung dalam beg pink itu..
jadi, ak cakap ak akan buat tart itu utk mereka..so terjadi la simple house warming ini..

mak malu la dik non oi...umah mak kosong nyah!!!.tp kentalkan semangat juga..ak plan buat sabtu malam jam 8.30 mlm.sebab si suami kerja dan blik jam 8.30mlm..aktiviti memasak bermla sejurus jam 2ptg..setelah selesai makan tghari bersama en suami

ini tentatif agak poyo dari tuan badan(maybe nampak mcm kononnya pandai memasak..tp hakikatnye huduh benor hasil die..hehe)
  • 2.00ptg : buat inti karipap dan siapkan karipap..tak igt berapa hasil yang dapat..rasanya 20 biji je kot
  • 3.00ptg : buat cream puff: hasilnya pon tak sempat kira...rasanya 30 biji kot
  • 4.00ptg : buat blueberry cheese tart dalam 35 -38 biji
  • 6.00ptg : goreng karipap dan masak bihun goreng
walopon rupanya tak secantik di kedai bakeri atau di mana- mana supermarket..rasanya sodap juge tau...hahah.(masuk lift tekan sendiri)

okes setel memasak, kemas umah dan terus aje buat air. lepas solat mgrib dan berwangi wangian, tetamu yg paling awal tiba :- liya, amer dan nina..kebetulan ak nk kuar beli ais batu(peti ais takde), dorang sampai..dorang datang bersama2 sebungkus beg plastik buah manggis dan kuih telonga keling( org kedah panggil cucoq meniram)..adoi..manis dan enak u olz..

tak lama lepas tu chein, eman dan fisa sampai..eman bawak yong tau fu..so masak kejap aje..then hiidang la untuk makan..masa tengah kalut2 susun atur hidangan si suami pulang..so forum da ckup...kami mulakan majlis...hehhe..since masih lom ada meja makan, kami hidangkan kt lantai aje..rasa cam nk berbuka puasa plak..ops..i terlupa tadi..chein yang baru pulang dari Nigeriabawakkan kurma bertangkai...hehhehe..beliau ni kerja ngn alstorm..hebat syeh..(kang kalu tak mention kurma itu, mahu ada yg berkecik hati..hehe)

dlm setengah jam kemudian, puan anne dan mel pon sampai..kitorang makan sampai penat..hahha..sambil sembang2 af8 pon da bermula...

p/s: pics ada kt kamera che in..so tiada di tangan lg..so ak publishkan aje dlu..next day ak edit then tambah pics ya..

kisah 2.

konsert kemuncak AF8..
malam tu ak tak tumpukan perhatian sangat denagn konsert af ni..tp yg menjadi satu yang sgt ak suka pasal af8 ni, lagu shahir..kebahagian dalam perpisahan..wow..sedap nyah!!!!..mak ulang2 tgk konset ni okes..esoknya ak tgk konsertni di ulang 4 kali okes...huhu.kadang2 muak betol la..itu la astro..ulang2..bgus untuk yang tertinggal..dan muak utk yg sentiasa ada dpn tv..huhu..layak ke shahir menang???
ak rasa dia ni akan jd meletop macam mawi..hehe.ape pun suma atas peminat..ak suka aje shahir menang..hee

ini lirik yg tangkap leleh tu..

Shahir - Kebahagiaan Dalam Perpisahan Lirik

 Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerana lantang terbaca dari muka
Kau dan aku sudah tiada keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang


Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta kasih?


Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar disinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan


Tiap titis airmata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam tapi hanya berdiam
Kerana cuba menafi realiti

Lagu: Edry Abd Halim (KRU Publishing)

Lirik: Edry Abd Halim (KRU Publishing)



Tuesday, May 18, 2010

terlupa yg memalukan!!!!

salam...

ye btol..terlupa yang memalukan...

cerita bermula...jam 4.30ptg selasa..

ak menggodek2  akaun cimbclicks ak tanpa ada langsung tujuan..dan ak percaya baki hanya tinggal rm 20++..sebab semua duit gaji aku ak da keluarkan masa majlis wedding hari tu..so ak memang ingat tiada balance yang boleh dikeluarkan lg. yang ada hanya cash di tangan..dalam akuan yii lek

tup tup baki tinggal dlm tu ada rm500++. ak memang expect tinggal rm 20 atau 19 ke ape..lain pulak nombornya..tiga digit lg...waaa..ak jadi bingung..eh betol ke ni?dalam otak da terpikir da.orang salah transfer..sbb ak cek dalam transaction history  memang berlaku cash deposit dalam akaun ak pada 14th may.

otak cuba pikir2..tp tak ingat..huhu.damn!!!!

terus ak cuba menelepon suami..ok tak berangkat..maknanya beliau busy....berehenti mendial no suami.so still cuak beb..dlm ati da best da..manala tau memang wet tak terusik.mean masih ada wet dalam bank..ak da berkira2 dah mahu membeli itu ini..dalam masa yang sama tak nak kasi tau sesapa..haha..konon nk berbelanja sorang..(malu nye berpikiran camni)

so ak terus kol ayah..tanya samada ayah yg  masukkan..ayah cakap tak pon. pastu mak plak yang cakap..nada suara mak sukar ditafsirkan..mak cakap," apa tujuan diorang nk masukkan duit untuk ak?"
" harus ada tujuan" maybe ak mintak ke ape..baru diorang masukkan..
ak cakap la..ntah2 mak saja2 nk masukkan untuk ak berbelanja pas kwen..damn!! sangkaan an meleset..

okes..baru berkira2 mahu bercerita dengan kashah di YM, *******wink*****

tetiba teringat!!!..duit itu adalah duit dari suami..

rewind4x<<<<<

14th may_jumaat..jam 10mlm
ak dan suami pergi ke cimb bandar tun razak dengan tujuan membayar duit kereta(cik koko) selepas selesai bank in kan wet sewa rumah di maybank. langsung ke cimb utk bayar terus di cash deposit tu..
sudah cuba berkali2 masih fail. tak cukup kot no akaun cik koko yang ak simpan dalam hp...

so ak soh en. suami masukkan je kedalam akaun cimb ak..so boleh ak transfer ajek melalui cimbclick. so selesai di bank tu..
keadaan asal..18th may_selasa jam 5 ptg..

ak baru teringat dan laju2 bayar duit kereta...selesai..dan duit dlm cimb kembali ke keadaan normal sebelum kejutan berlaku...

ish..balik umah kalu cte kt laki ak ni..mau bertukar ijau muka die..hahha.boleh plak ak ingatkan parent ak masukkan wet la, org lain tersalah transfer duit la..mcm2..baruu je tersengeh ..mengatakan inila REZEKI org KAWEN..kalau la ak da terguna duit tu..mahu la beliau bertukar menjadi hulk..wowowo..seram tu..

tp hakikatnya...ak yg terlupa...saya da termalu pada diri sendiri hokay...

cerita selesai..watak ak kembali ke alam nyata

ish...

Monday, May 17, 2010

majlis persandingan norhafiszah& syahnon 1.5.2010


salam..

hari sabtu lepas, ak ngn en suami g jumpa my OP kt area DBKL.da jnji ngn die utk ks beg kamera yg die tertggl mse shoot kt umah ak aritu..then die kasi cd gmbar kwen..tak sume pics die kasi bcoz berlaku slh paham di mana die igt ak nk pics ngn kwn2 sket aje..hehe..takpe la..ikutkan ati ak nk tgk sume pics..tp takpe..next tme aje la..

so ari ni ak uploadkan sket my wedding pics yg ada dlm cd tu ye..

cerita satu mei 2010...

selepas akad nikah..


setelah disiapkan..menanti kedatangan DIA


gmbar si suami pose ngn spek itam..
ini mse outdoor sbnrnye..pic solo die tak de plak dlm cd first ni..tggu next cd aje la

di atas pelamin bersama pengapit..ms liya dan andak

mak ayah also in pink

my big happy family


adik adik ku yg masih bujang
duduk dr kiri-sem, afa dan pg


my besties from utm skudai


love them so much..thanks dearie

kawan baikku sejak kecik..last forever
wati dan ha..ak syg dorg sgt2


yazmer dok kt depan..dia dtg jugak..sgt terharu..mt pg frenzz..thnkss


sepupu2 ku syg

mahu menari tango...hehe





kira2 jam 5ptg ke lebeh ntah..tak igt..kmi tgkp gmbr outdoor kt sawah padi...time n muka da bermyk2..seigtkan setelah mekap selesai takde lgsung touch up pastu...takde nk tmbh2 ape2 ntah..so ak rs efek mekap di waktu ptg da tak bape jelas...



gambar outdoor di sawah pad berdekatan..time da sgt pent..huhuuhh....

pics bersama sem, anim dan baem..dorg da nk blik kl..so sggh kejap..to anim dan baem,million thanks kerana sudi bawak sem blik kendri dan anta die blik..sgt berterimakasih

okes..setakat ni dlu..kang klu letak byk2 nnti da jd berat sgt plak..nk tgk bc kena dtg tgk album kawen la..in june insyaallah da siap kot...so conclusion..sy sgt berpuas hati...

Friday, May 14, 2010

jadi balik kg bersama...

salam..

septtnye kamis dan jumaat ak lonely sbb en suami blik kg..tp tak jd plak..so ak ada tman la..hhehe..
ada colleague en suami nk tukar cuti sbb ada kes kematian one of her family member..die nk tuakr cut ari kamis kepada ari ahad..so en suami laju je ckp yes...so hari ni en. suami bercuti di umah..
seronok sbb hari ni dihantar, bakal beramek dan berlunch di opis bersama..hehe..

so, planning bertukar..balik palong mlm sabtu..lepas en suami abes kerja..so ahad insyaallah ak kt palong..umah mertua..

ikut agenda, hari sbtu encik suami kerja kul 12tgh hari..kak jat mintak tolong jg anak die o-on dan e-en..so pg2 sabtu die akan anta anak2 die kt kt ak.. sempt la en.suami tolong2 jaga budak2 tu...
tghari pas sekolah die amek...ok sgt la tu..hehe..kjat ckp nk lepak2 pas tu ngn ak,,sgt ok la..i da windu nk men ngn o-on dan e-en..

insyaallah ahad ni ak blik kg di palong wif en suami..first tme la semenjak jd wife ni..rs nerves dan malu je..adoi la...

Wednesday, May 12, 2010

tak de motif

salam..

ari ni cm takde motif nk tulis ape..nk upload pics akad nikah dan wedding pon msih tak dpt..sbb sume pics ada kt kameraman..kt kamera ak lsung takde..

bercerita ttg kehidupan rumahtangga pun cm tak byk sgt nk cte..hari ni masuk 12 hari idup sebagai suami isteri..everything was ok...2 hari ni cme tak sihat sket la..ak ni jnis alah ngn habuk..klu da terkena bersin tak brenti2..pastu melarat kepada selesema..pastu tambah aicond kt opis terus demam skit kepala...tension btol la smlm...

harini badan da sihat sket..tak rs da skit kepala..just idung je tersumbat..so semalam tak msak pon..encik suami yg masak ns dan belikan sup ayam....
en suami cuti ari kamis jumaat..tak kena ari cuti..huhu..so tak boleh nk ikut die balik kg kt palong tu..

die nk blik kg amek brg2 tertggal...kunci la sweater la..ada la satu 2 lg brg...so oleh kerana tak dpt nk ikut blik, ak dok je la umah sorg..hehe.g kerja nek moto aje..cept dan mudah...klu mls nek moto, berjalan kaki pon ok..15minit je kot..itu pon klu melenggang kankung..klu jln laju2 kejap aje smpai...berpeluh la sket..untng kerja dkt ngn opis ni..

one more thing.. kepada kwn bek ak cik wati..thanks kerana anda selalu menghburkan hari2 ku...hahha..ak sk ko sntiasa muncul di ym ak..hahha

Monday, May 10, 2010

berbulan madu di terengganu

some pics during our vacation at pulau redang..oleh kerana tema naya berbulan madu,maka pic berdua2an sgt byk okes..sape2 yg nk termuntah ke ape tgk pics yg agak poyo silakan la..hehhehe...dan oleh kerana den tuan punya blog, den pon tak kesah..so letak byk2..hehehhee..

so ak ceritakan sedikt itenary kt pulau redang dan neg terengganu ye:

5th may 2010-wednesday:
  • arrived at jeti kuala merang at 9.10am
  • perjalanan ke pulau redang makan masa lebey kurg 50 minit.
  • arrived at redang reef resort jam 11.00am
  • check in pkul 11.30
  • lunch disediakan jam 12.00tgh smapi 1.00ptg secara buffet
  • first snorkeling trip kt pulau ape ntah nme die pkul 2.30ptg
  • abes snorkeling dan terus tea time pkul 4.30ptg...
  • lepas tu activiti bebas..pas mndi dan smyg,mkn mlm jam 7mlm
  • kami jln2 pusing pulau smbil snap pics...sampi malam..
 6th may 2010- thursday
  • breakfast at 7.00am
  • snorkeling kt marine park pkul 9.30pg
  • abes je snorkeling terus lunch at 12.00tgh
  • naik mandi dan relax..
  • sambung snorkeling kt pulau>>>>ak tak igt nme..jam 2.30ptg(nyaris2 kena tggalkan dek kerana tertdur)
  • teatime pas abes je snorkeling..
  • pastu kami berendam+berenang2 smpai kul 6.30
  • kul 7 mkn malam bbq..
  • jln2 dan tdo..hari second ni sgt penat..hhuhuuh..tp best
7th may 2010-friday
  • bfast pkul 7 pg.
  • check out jam 9.30pg
  • samapi di jeti kuala merang jam 11pg..
  • terus g umah abg pendi
  • rest+tdo, g jln2 kuala terenggganu ..destinasi masjid kristal dan restoran gelas besar
p/s: sume makan minum disediakan...sedap dam enak

8th may 2010- saturday
  • g melawat sekolah org asli-->kak nani mengajar di skolah org asli
  • jln2 g tasik chenor --adik beradik tasik kenyir
  • ptg g mndi manda di air terjun sekayu..
  • petg blik rest, jam 6.30 ptg drive balik kl..
selesai.....
enjoy some pics
berjalan2 di persisir pantai bersama2 pada hari pertama mendarat..hehe..pic sume amek sndr


berposing di tgh2 panas terik...tak kesah asalkan ade pics..hehhehe





snorkeling 3x at redang..pakej di redang reef resort



pose petang hari..sy suke


muka ak without mekap..so nampak pucat


sang suami senyum comel..hahaha

ini mmg gedik..tp lom tahap melampau kot..hahahhaha


dlm speed bot..brader kt belakang tu cuba larikan dri atau memandang sinis???hya die je yg tau..haha

jeti kuala merang..last day  da..da nk blik umah abg pendi plak

seronok berjalan2 di terengganu,,ilang segala letih melaksanakan mjlis kenduri kwen...mabeles la spend time ngn ensik suami di ganu ni...mood masih membara..hahhaa

majlis bertandang di baling (sedara sebelah suami)

rentetan daripada 1 mei..


2 mei 2010.
majlis bertandang di baling kedah..sperti yg telah diterangkan pada entry2 yg sebelum ni..so ak mls nk tulis pnjang2..enjoy some pics ya.


oleh sebab agak last minit punye pelamin dan sebgainye..ak tak menyewa pon bj pengtin..so recycle balik bj abang sulung ak..bj pengntin ni mak ak yg wat 7 thun lepas..masih cntik lg..lgpon kak jat da oter balik 4 thun lepas..hehe..tme tu die nk pkai utk persalinan di waktu ptg..oleh sbb pent sgt, kak jat tak smpt pakai..


oleh kerana bj msih elok, ak pka utk mjlis d baling..mse pkai tu mmg nmpak baru..heheh..warna cyan yg sedap mata memandang..mekap plak done by kak jat..tak tebal pon..no eyelashes gtu..sume original...

p/s: kamera digital biasa aje..no pose daring2..hahha..skema pose aje..hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;